Alam Impian Community Forum
Please register to Join Alamimpian Community Forum. 1 minutes registration
(name, email add & password only! Automatic activation)

Thank You


Alam Impian Community Forum
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Menu
Recommended By Forum

Share | 
 

 Undian lokasi Guard House

View previous topic View next topic Go down 

Pilihan kedudukan Guard House
Biarkan saja di lokasi sekarang.
38%
 38% [ 3 ]
Ubah ke common entrance Nukilan 1 & 2 (dekat showhouse).
62%
 62% [ 5 ]
Total Votes : 8
 

AuthorMessage
isma.nestle

avatar

Posts : 140
Reputation : 8
Join date : 2009-10-03
Location : Nukilan, Jalan Tun Teja 35/6E

PostSubject: Undian lokasi Guard House   Tue Mar 02, 2010 8:20 am

Just nak dapatkan sedikit gambaran pilihan penduduk Nukilan ttg lokasi Guard House.
Back to top Go down
View user profile
zulfik



Posts : 63
Reputation : 7
Join date : 2009-07-05

PostSubject: Re: Undian lokasi Guard House   Tue Mar 02, 2010 1:32 pm

Dah tentunya di antara Nukilan Phase 1 and Phase 2 cheers
Back to top Go down
View user profile
rizzal22

avatar

Posts : 110
Reputation : 0
Join date : 2009-07-17
Age : 41
Location : Nukilan, Jalan Tun Teja 35/6F, Alam Impian

PostSubject: Re: Undian lokasi Guard House   Tue Mar 02, 2010 2:54 pm

I think there will be 3 groups with different opinion;

1) 35/6E - Between Nukilan 1 & 2
2) 35/6F - Both location should be ok
3) 35/6 - At current location

my 2 cents only.. Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
halim



Posts : 34
Reputation : 1
Join date : 2009-07-13

PostSubject: Re: Undian lokasi Guard House   Tue Mar 02, 2010 11:41 pm

Setuju dengan pendapat rizal...of coz org akan pilih kat mane location dekat dgn rumah die...sape tak nak rumah visible to pak gad kan...but anyway...we all have initial understanding from I&P when making our purchase that the guard house will be at the playground entrance...for those pilih unit sebelah playground tu of coz la ni merupakan salah satu kriteria mengapa pilih row sebelah 6E...for me to be fair to everyone just stick to the original plan kot..since everyone already knows what they will get when making the purchase...i think la...

as for me one of row 6E, if move the guard house ke lain location of coz la sekali lagi akan rase tipah tertipu...anyway untuk sedapkan hati takpe...at least ade space untuk parking parasit if family datang bertandang.
Back to top Go down
View user profile
isma.nestle

avatar

Posts : 140
Reputation : 8
Join date : 2009-10-03
Location : Nukilan, Jalan Tun Teja 35/6E

PostSubject: Re: Undian lokasi Guard House   Wed Mar 03, 2010 7:53 am

Salam sume.

Harap takde yg tersinggung yea.

Objektif utama gather vote ni adalah utk tentukan pilihan peduduk Nukilan sendiri dan bukannya I&P yg menentukan utk kita. They do not know hack about things as usual...... No

Lokasi ni sebolehnya dapat persetujuan secara umum. Janganlah kita hanya pentingkan diri sendiri, kena win-win supaya hidup harmoni dalam kejiranan Nukilan nanti. For both location, ada baik & buruknya. Yg penting, prevention dan bukannya dah kena masuk penyangak, baru mula nak bising sana sini.

Similarly sebolehnya kita nak pak guard tlg tengokkan anak2 main kat taman which in this case both location GH ada taman. Mana tau orang kucing tu mai AI lak ke. Preventing non-autorize entrance ni also hanyalah effective kalo betul2 ada monitor.....setakat angkat tangan dah boleh masuk.....tiada bezanya dengan tak de security.

Selain lokasi GH, sukarela kelawar malam (rukun tetangga laaaaa) pun dialukan........ada kejiranan yg saya tahu kelawar malam ni dibayar elaun night shift sebagai insentif. Kutipan dibiayai oleh komuniti yg duduk kat situ la....we want people to help, we have to make him happy toooo
Back to top Go down
View user profile
zulfik



Posts : 63
Reputation : 7
Join date : 2009-07-05

PostSubject: Re: Undian lokasi Guard House   Wed Mar 03, 2010 10:32 am

Betul tu bukan pasal nak bias tapi kena tgk holistic view. Nukilan ni bukan satu phase je tapi ada phase 2 yg akan datang dan mungkin ada access road lain cam yang kat jln 35/6 tu. So, the most effective guard post memang patut near the centre; i.e padang kanak-kanak
Back to top Go down
View user profile
rizzal22

avatar

Posts : 110
Reputation : 0
Join date : 2009-07-17
Age : 41
Location : Nukilan, Jalan Tun Teja 35/6F, Alam Impian

PostSubject: Re: Undian lokasi Guard House   Wed Mar 03, 2010 11:32 am

As for Geng 'Kelawar' or 'Keluang Man' in our neighbourhood, no problem..janji ada kaki2 lain yg sukarela nak join dan yg paling penting ada org sponsor NESCAFE + produk2 nestle yg lain! Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Undian lokasi Guard House   

Back to top Go down
 
Undian lokasi Guard House
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» ? Green House? COld frames?
» help! christmas light in hoop house
» Hoop house question..
» Theo, Norwegian Forest house cat, Nottingham
» use Mel's mix for re-potting house plants?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Alam Impian Community Forum :: Others :: POlitic-
Jump to: